نمک، عامل اصلی فشارخون بالا
فشار خون و علائم آن
با توجه به اینکه سدیم در نمک خوراکی موجود است، اما به چگونگی مصرف آن توجه نمی شود. توصیه اکید می شود از نمک کمتری در غذاهای خود استفاده کنید. فشارخون بالا یکی از شایع ترین بیماری هاست. استفاده از غذاهای پرنمک و آجیل و خوراکی هایی چون پفک و چیپس از مهمترین عوامل بیماری فشارخون بالا است که تاثیر خود را از بچگی بر انسان می گذارند.بیماری فشار خون تا آخر عمر گریبان گیر تمام افرادی است که این بیماری را نشناخته اند و به همین خاطر آنهایی که فشار خون دارند ولی از آن بی خبرند و متاسفانه زمانی مراجعه می کنند که ممکن است با سر درد و یا حتی خونریزی شدید و خونریزی در داخل ته چشم همراه باشد.
پرفشاری خون تنها یک بیماری نیست و نشانه ای از وجود بیماری های مختلفی است که می توانند آن را ایجاد کنند، شایع ترین نوع پرفشاری خون، نوع ذاتی آن است که معمولا بعد از 40 سالگی تظاهر می کند و ژنتیک نقش مهمی در آن دارد.
تنگی شریان کلیه، برخی تومورها، مصرف برخی داروها، بیماری تصلب شرایین، برخی بیماری های همراه حاملگی در زنان، برخی بیماری های روماتولوژی که مربوط به سیستم ایمنی بدن هستند نیز می توانند باعث پرفشاری خون شوند. مصرف نمک می تواند از دوران کودکی بر روی جسم انسان اثرگذار باشد.
ذائقه عادت کردنی است، می توان از نمک هایی که مقدار سدیم آنها کمتر از حد استاندارد است نیز استفاده کرد. در حال حاضر نمک های پتاسیم در بازار وجود دارد که برای افرادی که مشکل کلیوی ندارند، ضرری ندارد و طعمش شبیه نمک های معمولی است؛ بنابراین می توان گفت رعایت مسائل تغذیه ای نقش مهمی در جلوگیری از بروز پرفشاری خون دارد.
ارتباط مهم پرفشاری خون و نارسایی قلبی، پرفشاری خون عارضه ای خوش خیم است که اگر درمان شود، جلوی بسیاری از عوارض آن گرفته خواهد شد، اما در صورت عدم کنترل، مشکلاتی از جمله ضخیم شدن عضله قلب را در پی خواهد داشت که در نهایت باعث آسیب به عضله قلب و نارسایی خواهد شد. پرفشاری خون همچنین می تواند باعث تشدید بیماری های عروق کرونر شود، فشار خون از جمله عوامل مستعد کننده بیماری های قلبی است و هماهنگ با دیابت، چاقی، کم تحرکی و مصرف سیگار روند بیماری تنگی عروق کرونر را تسریع می کند.
نظر شما :