نکات بهداشتی در خرید آجیل و خشکبار
درصورت خرید آجیل حتما به نکات بهداشتی آن توجه کنید.
• بهتر است آجیل را از فروشگاه های معتبر خریداری کنید. متأسفانه در برخی فروشگاه ها آجیل های سنواتی که از سال های قبل در انبارهای خود نگهداری کرده اند را با زدن رنگ های غیر مجاز که مضر هستند به شکل های درخشنده ارائه می کنند که هنگام خرید باید دقت کافی را داشت.
• آجیل هایی که تاریخ گذشته و مانده باشند احتمال رشد قارچ و افزایش آفلاتوکسین دارند به ویژه اگر در مکان مرطوب نگهداری شوند یکی از سم های مضر یا همان آفلاتوکسین افزایش و رشد پیدا می کند که برای سلامتی بسیار مضر هستند و به کبد صدمه می زند.
• ترجیحاَ خرید آجیل خام بهتر است، زیرا آجیلهای بو داده هم نمک بیشتری داشته و هم عمدتاَ از رنگهای غیرمجاز در آنها استفاده میشود.
• مقداری از آجیل را در مشت خود بریزید و کمی منتظر بمانید. سپس آجیل را خالی کنید و ببینید که آیا روی دست شما رنگ پس داده است یا نه. پس دادن رنگ، نشانه افزودن رنگ به آجیل می باشد.
• در صورتی که بر روی آجیل مانند پسته، فندق، سوراخ هایی مشاهده کردید، از مصرف این گونه تنقلات بایستی خودداری کنید.
• هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشید. آجیل تازه نباید هیچگونه بوی نامطبوعی داشته باشد؛ نه بوی نا، نه بوی ماندگی، نه بوی تند و نه بوی ترشیدگی.
• به ظاهر آجیل خوب دقت کنید. وجود حفره یا کپک زدگی از نشانههای کهنگی آجیل است. اگر در میان آجیل، بقایای حشرات مرده یا زنده را دیدید، بدانید که آجیل کهنه و فاسد است.
• از خرید پستههایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگ شده دارند، خودداری کنید. دور تخمههای پررنگ را هم خط بکشید. آنها را به زور رنگهای مصنوعی به این شکل درآوردهاند.
• آجیل خام در صورت خریداری باید در جای خنک و خشک و تاریک نگهداری شود، تا از کپک زدن در امان بماند.
• تهیه آجیل بسته بندی شده و دارای پروانه بهداشتی به این معنی است که خریدار میتواند از بابت این جوانب، آسودهخاطر باشد.
نظر شما :